دندانپزشکی در دوران بارداری
فهرست
دندانپزشکی در دوران بارداری
آیا در دوران بارداری می توان عمل دندان پزشکی انجام داد؟
بله می شود عمل دندان پزشکی انجام داد، اما با احتیاط و رعایت دستورات دندان پزشک.
در حقیقت بارداری به خودی خود می تواند باعث بروز مشکلات دندانی شود و بسیاری از خانم ها تا قبل از بارداری نیاز به انجام عمل دندان پزشکی ندارند. خوشبختانه ، درمان بعضی از عمل های دندان پزشکی مانند: کانال ریشه ، در دوران بارداری بی خطر تلقی می شود. بنابراین با پزشک خود در باره دندانپزشکی در دوران بارداری مشورت کنید.
آیا مشکلات دندانپزشکی می تواند باعث سقط جنین شود؟
مطالعات نشان داده است که در زنان بارداری که مشکلات دندانپزشکی دارند، احتمال تولد زودرس یا سقط جنین افزایش یافته است.
عواملی در پوسیدگی دندان های زنان و افزایش احتمال سقط و تولد زودرس، نقش دارند، که شامل: ابتلا به دیابت استعمال انواع دخانیات، و مصرف مواد مخدر می باشد.
معاینات دندانپزشکی پیش از بارداری
پیش از اقدام به بارداری حتماٌ به یک دندان پزشک مراجعه کرده و معاینات لازمه را انجام دهید تا از سلامت دهان و دندان خود اطمینان حاصل کنید و هر گونه پوسیدگی و خرابی دندان ها را درمان کنید.
این امر به حدی حائز اهمیت است و از سوی بسیاری از متخصصان دندان پزشکی بر انجام این کار تاکید شده است ، زیرا انجام اعمال دندان پزشکی در دوران بارداری احتمال بروز مشکلات برای تولد فرزند را بیشتر می کند و ممکن است تبعاتی به همراه داشته باشد.
اگر به هر دلیلی نتوانستید قبل از بارداری به کلینیک دندان پزشکی مراجعه کنید یا بارداری ناخواسته داشته اید، حتماٌ تمامی کار های مربوط به درمان دندان هایتان را به بعد از سه ماهگی بارداری تان موکول کنید. چون در سه ماهه اول امکان اختلال در رشد جنین را فراهم می کند.
چه زمانی برای انجام دندان پزشکی در دوران بارداری مناسب است؟
سه ماهه دوم بارداری زمان مناسبی برای انجام اقدامات دندانپزشکی می باشد.
آیا می توان در دوران بارداری به دندانپزشک مراجعه کرد؟
اگر در سه ماهه اول خود به دندانپزشک مراجعه می کنید ، به دندانپزشک خود بگویید که باردار هستید و فقط معاینه و تمیز کردن معمول انجام می دهید. در صورت امکان ، هرگونه کار بیش از آن را تا بعد از سه ماهه اول موکول کنید. اما اگر مشکل اورژانسی داشتید با مشورت و هماهنگی دندان پزشکان متبحر این کار را انجام دهید .
در دوران بارداری چه اتفاقی می افتد که نباید اعمال دندان پزشکی انجام داد؟
بارداری هورمون ها را در بدن تغییر می دهد که زنان باردار را در معرض خطر ابتلا به بیماری پریودنتال قرار می دهد که شدیدترین نوع بیماری لثه است.
مراقبتهای دندانپزشکی در دوران بارداری
سه ماهه اول بارداری شما (13 هفته اول) زمانی است كه بیشتر اندام های اصلی کودک رشد می کند. اگر در سه ماهه اول به دندانپزشک مراجعه کردید ، به دندانپزشک خود بگویید که در 3 ماهه اول بارداری قرار دارید. و فقط معاینه و تمیز کردن معمولی را انجام دهد.
سه ماهه سوم زمانی است که می توانید برای اطمینان از سالم بودن دهان و دندان هایتان، معاینه دندانپزشکی انجام دهید. با مراجعه به دندانپزشک خود در این زمان ، او می تواند به شما توصیه کند که چه کاری می توانید انجام دهید تا از بروز مشکلات پوستی دهان پس از تولد کودک جلوگیری کنید.
دندانپزشکی در دوران بارداری باید با احتیاط و نظارت پزشک صورت گیرد. دندانپزشکی دردیس به خانم های باردار در زمینه مشکلات دندانپزشکی مشاوره ارائه می نماید.
شماره تماس : ٢٢١ ۴۰ ٢٢١
بی حسی موضعی در دوران بارداری
اگر باردار هستید و به پر شدن یا کشیدن دندان احتیاج دارید ، یکی از نگرانی هایتان ایمنی داروهای بیهوشی و بی حسی های موضعی است. باید گفت که ، داروهای بی حسی است که دندانپزشک شما ممکن است در طول عمل از آن ها استفاده کند که در واقع برای مادر و فرزند بی خطر هستند.
مراقبت از دندان در دوران بارداری
مراقبت از دندان ها در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد، به طوری که بیشتر از قبل به بهداشت دهان و دندان باید رسیدگی کرد، حداقل روزی دو مرتبه باید از مسواک و خمیر دندان و نخ دندان برای تمیزی دندان ها استفاده کرد.
هم چنین می تواند گذراندن دوران بارداری را راحت تر کند.
به طور کلی درحفظ سلامت مادر و فرزند باید کوشید، تا نتیجه مطلوب حاصل شود.
سلامت ضعیف دهان و دندان می تواند بر کیفیت زندگی فرد تأثیر منفی بگذارد.
درد ، دندانهای از دست رفته و عفونت می تواند در نحوه صحبت ، غذا خوردن و معاشرت افراد تأثیر بگذارد.
بر وضعیت جسمی ، روحی و اجتماعی افراد تاثیر گذار است.
آیا بین مشکلات دهان و دندانی با بیماری های دیگر ارتباطی وجود دارد؟
بین بیماریهای دهانی و بیماری های دیگر مانند دیابت و ذات الریه، بیماری های قلبی، نوزدان نارس و کم وزن ارتباطی وجود دارد .
بیماری پریودنتال چیست؟
یکی از بیماری های شایع دندانی در بزرگسالان ، پریودنتال است، که باید برای جلوگیری از آسیب های بیشتر آن را هرچه زودتر درمان کرد.
خفیف ترین شکل بیماری پریودنتال ، با التهاب لثه ، خونریزی ، قرمزی و حساسیت مشخص می شود. پریودنتیت، نوعی بیماری شدید است که باعث از بین رفتن بافت پشتیبانی استخوان می شود و عامل اصلی افتادن دندان در بزرگسالان است.
نتیجه گیری
به محض اینکه متوجه شدید که باردار هستید ، به دندانپزشک خود بگویید ، زیرا ممکن است اشعه ایکس در دوران بارداری خطر آفرین باشد. حتماً به دندانپزشک خود بگویید که چه دارویی را مصرف می کنید و اگر پزشک زنان توصیه های خاصی به شما ارائه داده است به دندان پزشک اطلاع دهید. زیرا ممکن است در درمانی که به شما توصیه می کند تأثیر بگذارد. در صورت امكان ، قبل از بارداری به بهترین دندانپزشکی در سعادت آباد تا بتوانید قبل از بارداری از هرگونه مشكلات دندانی جلوگیری کنید.