بیماری های لثه

فهرست

بیماری های لثه

بیماری لثه بیماری التهابی نسوج نگهدارنده دندان است که شامل لثه و لیگومان هایی است که دندان را به لثه متصل کرده و PDL یا استخوانی که نگهدارنده دندان در فکین است . در واقع وقتی که بر اثر عدم رعایت بهداشت دهان ، مسواک نزدن و نخ دندان نکشیدن باکتری ها و میکروبها می توانند روی سطوح دندان قرار بگیرند و عوامل مترشحه از این باکتری ها می توانند باعث التهاب در نسوج دهان و لثه شوند که خود را به صورت تورم ، قرمزی و در نهایت خونریزی و تغییر رنگ لثه نشان می دهد. در واقع لثه سالم یک لثه سفت با حالت دانه دانه یا پوست پرتقالی می باشد و این لثه فاقد خونریزی است و رنگ آن صورتی کم رنگ یا صورتی مرجانی می باشد .

اگر بر اثر عدم رعایت بهداشت دهان ما اجازه دهیم پلاک میکروبی در مجاورت این لثه تشکیل شود ، میکروب هایی که درون این پلاک باکتریایی قرار دارند می توانند باعث التهاب عروق لثه شوند ، تعداد عروق لثه افزایش پیدا می کند و عروق گشاد می شوند در واقع بدن می خواهد با این عوامل باکتریایی مقابله کند.

در این حالت قرمزی لثه ایجاد می شود که با تحریک کم ، یا تحریک زیاد یا به صورت خود به خود خونریزی می کند .

شاید این موضوع را تجربه کرده باشید که اگر رعایت بهداشت دهان را نکنید بعد از یک مدت حتی با گاز زدن یک سیب یا یک هویج دچار خونریزی لثه شوید .

بیماری لثه می تواند از یک ژنژویت ساده باشد ، یعنی یک التهاب لثه خفیف .

عکس بیماری های لثه
عکس بیماری های لثه

التهاب لثه خفیف

التهاب لثه خفیف را زمانی ابلاغ می کنیم که این التهاب و تورم بافت لثه فقط به بافت لثه مارجینال یا همان شیار لثه ای که در کنار دندان قرار گرفته ، محدود شود . در این حالت شخص به صورت خود به خود یا با تحریکاتی یا مثلا بر اثر مسواک زدن خونریزی لثه را مشاهده می کند . خیلی افراد نگران می شوند و مسواک زدن را ادامه نمی دهند تا آسیبی به لثه وارد نشود . پس این سیکل معیوب دوباره تکرار می شود و در واقع اجازه می دهند که باکتری ها بیشتر در آنجا تجمع کنند و محصولات باکتریایی بیشتر می شود و در نهایت خونریزی و التهاب هم درآن ناحیه بیشتر خواهد شد .

یکی از عواملی که باعث این حالت در لثه می شود جرم های دندانی می باشد . جرم های دندانی در واقع رسوباتی هستند که روی سطح دندان ها در کنار لثه ها تشکیل می شوند و چون سطحی زبر ایجاد می کنند پلاک میکروبی می تواند به راحتی روی این سطوح بنشیند . بنابراین باید حتما در صورتی که جرم در دهان باشد ، جرمگیری صورت گیرد .

جرمگیری

متاسفانه مردم فکر می کنند که اگر جرمگیری کنند دندان هایشان ساییده می شود ویا حساس یا لق می شود اما این باور درستی نیست چون که جرم باعث می شود که التهاب و بیماری لثه بیشتر شود .

نوع دیگری از بیماری لثه وقتی است که التهاب از ناحیه لثه به استخوان زیرین آن منتقل می شود . وقتی میکروب روی استخوان ها قرار بگیرد باعث تحلیل بافت استخوانی می شود . متاسفانه علی رقم تصور که استخوان بافت سفت و محکمی است ، ولی بسیار حساس است و به راحتی دچار تحلیل می شود و با این تحلیل استخوانی دچار تحلیل لثه و بلند شدن تاج دندان ها می شویم . به اصطلاح این موضوع باعث پس رفتگی بافت لثه می شود و این موضوع بهداشت دهان را سخت تر می کند و در نهایت این سیکل دوباره تکرار می شود و تحلیل بیشتر می شود .

جهت دریافت مشاوره از کلینیک دندانپزشکی دردیس می توانید با شماره ٢٢١ ۴۰ ٢٢١ ده خط تماس حاصل نمایید .

نتیجه

اگر شما دچار بیماری لثه شده باشید ، می تواند خفیف ، متوسط و یا شدید باشد علی رقم بهداشت دهان که باید رعایت شود و جرمگیری که باید انجام شود مداخلات جراحی هم انجام می شود و سطح استخوان تصحیح می شود و عوامل میکروبی از آنجا برداشته می شود و ضدعفونی می شود و جرمگیری دقیق زیر لثه انجام می شود و سپس لثه به حالت قبل روی استخوان قرار می گیرد و بخیه زده می شود و شرایط لثه به شرایط مطلوبش می رسد .

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
admin

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه
Call Now Button