تاثیر سیگار بر زرد شدن دندان ها + رفع زردی دندان ها
نیکوتین و تنباکو از جهات بسیاری می توانند به دندان ها آسیب برسانند. سیگار توانایی دهان را برای مبارزه با عفونت ها و میکروب ها کاهش می دهد و شما را در مقابل باکتری ها بی دفاع می کند. این امر سبب می شود مشکلات زیادی از جمله زرد شدن دندان ها تا نیاز به انجام روت کانال افزایش یابد. هنگامی سیگار می کشید نیکوتین موجود در آن سبب کاهش سیستم ایمنی بدن می شود. به علاوه نیکوتین گردش خون و خون رسانی به بافت ها را کاهش می دهد. در راستای آن سبب از بین رفتن مینای دندان شده و دندان ها را دچار سایش می کند. دندانپزشکی دردیس در سعادت آباد خدماتی بسیاری برای رفع زردی دندان ها در اثر سیگار ارائه می دهد و ما در این مقاله قصد داریم به شرح زردی دندان ها در اثر سیگار و راهکارهای رفع آن بپردازیم پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
تاثیر سیگار بر روی دندان ها
بیش از 30 درصد افرادی که سیگار می کشند دچار مشکلات مربوط به سلامت دهان و دندان می باشند. سیگار کشیدن نه تنها سبب نابودی دندان ها می شود بلکه می تواند سلامت دهان شما را تحت تاثیر قرار دهد.
متاسفانه افراد سیگاری علاوه بر مصرف این ماده زیان بار کمتر از باقی افراد غیر سیگاری به دندانپزشکی مراجعه می کنند. طبق آمار بیش از یک سوم افراد سیگاری دارای حداقل سه مشکل مربوط به سلامت بهشت دهان و دندان می باشند. متاسفانه هنگامی که از افرادی که بر اثر سیگار دندان هایشان دچار تغییر رنگ شده و یا آن را از دست داده باشند در مورد علت های تاخیر به دندانپزشکی از آن ها پرسش می شود. بیشترین دلیلی که می آورند کمبودهای مالی و یا کمبود زمان می باشد. در فهرست زیر برخی از تاثیرات منفی سیگار بر دندان ها آورده شده است:
- زردی یا قهوه ای شدن دندان ها
- بیماری های لثه
- تولید کاکوس وسخت شدن پلاک ها
- پوسیدگی دندان ها
- خشکی دهان
مواردی که در بالا ذکر شد سبب بروز عوارضی می شود که برخی از آن ها به شرح زیر می باشند:
- از دست دادن دندان
- نیاز به انجام روت کانال
- آسیب دیدن مینای دندان
این موضوع می تواند بسیار آزاردهنده تر از مشکلات زیبایی باشد . اگر چه خدمات دندانپزشکی چه از جنبه زیبایی چه از جنبه درمانی می تواند مشکلات دندان ها را از بین ببرد با این وجود هزینه های ناشی از آسیب به دندان ها در اثر سیگار کشیدن بیش از این ها می باشد.
آسیب سیگار به لثه ها
سیگار می تواند لثه ها را تضعیف کرده و سبب ایجاد بیماری های پریودنتال شود. افراد سیگاری 60 درصد بیش از سایر افراد دچار بیماری های لثه می شوند. این مشکل زمانی ایجاد می شود که باکتری ها در دهان یا بافت نرم اطراف دهان رشد می کنند. با این وجود لثه ملتهب می شود و بیماری های پریودنتال شروع به رشد می کنند. در فهرست زیر برخی از آسیب ها و بیماری های لثه در اثر سیگار کشیدن آورده شده است:
- حساسیت و قرمزی لثه ها
- خونریزی لثه ها حین مسواک زدن و نخ دندان
- از دست دادن دندان ها
- تجمع عفونت و چرک بین دندان ها
- درد لثه ها هنگام جویدن غذا
- بوی بد دهان
- عقب رفتن خط لثه و نیاز به لیفت لثه
مواردی که در بالا به آن ها اشاره شد از علائم بیماری پریودنتال می باشد و باید فورا به بهترین دندانپزشکی در سعادت آباد مراجعه شود. برخی راهکارهایی که برای درمان بیماری های لثه در اثر سیگار کشیدن وجود دارد به شرح زیر می باشند:
- دهانشویه های ضدمیکروبی
- آنتی بیوتیک ها
- ژل های داکسی سایکیلین
- عمل های جراحی لثه
- پیوند بافت نرم
- جرم گیری
- جراحی فلاپ برای حذف جرم
راهکارهای دندانپزشکی برای از بین بردن اثرات سیگار بر روی دندان
در بخش های قبلی دانستیم که نیکوتین اثرات منفی بسیاری بر روی دندان و سلامت لثه ها بر جای می گذارد. بسیاری از افرادی که سیگار می کشند در طی چند سال دندان های اصلی خود را از دست می دهند و اگر به دندانپزشکی مراجعه کنند باید فرآیند کاشت ایمپلنت را برای آن ها انجام دهیم. به علاوه دندان های افراد سیگاری به لحاظ زیبایی از کیفیت بسیار پایینی برخوردار می باشند و عموما دارای دندان ها جرم گرفته و زرد رنگ می باشند لذا خدماتی که در راستای زیبایی دندان های افراد سیگاری می توان ارائه داد به شرح زیر می باشند: