ایمپلنت دندان چیست

علیرغم پیشرفت مراقبت های دهان و دندان در دهه های اخیر، میلیون ها فرد از آسیب های دندانی  در نتیجه ی پوسیدگی، بیماری های دهانی، و یا هر گونه زخم رنج می برند.  در طول چندین سال، تنها راه درمان دندان ها، پروتزهای دندانی و انواع پر کننده ها بودند. اما امروزه ایمپلنت های دندانی در دسترس عموم قرار گرفته اند. ایمپلنت دندان یک روش بسیار مناسب برای جایگزین شدن به جای دندان های از دست رفته افراد است. بسیاری از روش های زیبایی دندان نمی توانند مادام العمر باشند اما شما با انتخاب روش ایمپلنت می توانید  صاحب دندان هایی زیبا برای همیشه شوید. ایمپلنت دندان بعد از اتمام مراحل آن دیگر سبب بروز هیچ مشکلی نمی شود اما به این علت که روش انجام آن وابسته به عمل جراحی است، ممکن است بسیاری از افراد در انتخاب آن تردید داشته باشند. در این مطلب سعی بر آن شده که با بیان تمام مزایا و ویژگی ها و همچنین مشکلاتی که ممکن است برای شما در طول درمان ایمپلنت پیش آید، به شما در تصمیم گیریتان کمک کنیم.

فهرست

ایمپلنت دندان

ایمپیلنت دندان، نوعی از دندان های جایگزین محسوب می شود که توسط دندانپزشک زیبایی ( جراح ) به روش جراحی در فک شما جاگذاری می شود. ممکن است این روش برای تمام دندان ها مورد استفاده قرار گیرد، و یا ممکن است فقط به جای یک دندان جایگزین شود. لازم است بدانید که جلسات کاشت ایمپلنت دندان ممکن است بیشتر از یک یا دو جلسه باشد همچنین شما برای بهبودی نیاز به چند ماه زمان نیاز دارید. ایمپلنت دندان به جایگزینی ریشه دندان گفته می شود. ایمپلنت ها پایه های مقاوم و جایگزین های متحرکی هستند که به پایه دندان های اصلی متصل می شوند. روش ایمپلنت دندان قابل اعتماد بوده، و با میزان موفقیت بسیار بالا، نسبت به دیگر روش های مشابه قابل پیشگویی است.

انواع اتصال دهنده های دندانی در ایمپلنت

ایمپلنت ها بر اساس شکل و نوع آنها طبقه بندی می شوند. تمامی ایمپلنت ها جهت بازسازی و اتصال به پایه دندان های از دست رفته مورد استفاده قرار می گیرند. در اینجا به سه نوع از انواع اتصال دهنده ها اشاره می کنیم:

اتصالات شش وجهی داخلی: این نوع اتصال که شبیه به یک شش ضلعی است ، برای بازسازی دندان از دست رفته به پایه دندان اصلی  متصل می شود.

اتصالات شش وجهی خارجی: این نوع اتصال بر پایه سر ایمپلنت قرار می گیرد.

اتصالات هشت وجهی داخلی: شکل آن به مانند یک  هشت ضلعی بوده، و  یک اتصال هشت ضلعی داخلی باز در سر ایمپلنت دارد که بازسازی دندان توسط پیچ های این شبه هشت ضلعی در دهان قرار می گیرد.

مزیت های ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان به علت ویژگی های منحصر به فردی که دارد نسبت به روش های قدیمی از مزایای بالایی برخوردار است. در ایام نه چندان دور برای افراد که تمام دندان هایشان را از دست داده بودند از دندان های مصنوعی استفاده می کردند. این دندان ها علاوه بر مشکلاتی که در پی داشت از نظر ظاهری هیچ نوع جذابیتی به همراه نداشت. پس اولین مزیت ایمپلنت دندان نسبت به دندان های مصنوعی، ظاهر زیبا و کاملا طبیعی آن است. یکی دیگر از مشکلات دندان های مصنوعی متحرک بودن آن ها بود در حالی که ایمپلنت دندان در پی جوش خوردنش به فک بیمار، برای همیشه در حالت ثابت قرار می گیرد.

  • بهبود زیبایی صورت و دندان: به دلیل اتصال ایمپلنت دندان به استخوان دندان های اصلی، مقاومت و پایداری کافی را در برابر سایش و دیگر اصطحلاکات دهانی دارند. این اتصال و از دست ندادن پایه اصلی دندان ها، یکی از مهم ترین مزایای این روش درمانی می باشد.
  • بهبود قدرت تکلم: با پروتزهای ضعیف دندانی، ممکن است از نحوه ادای کلمات خجالت کشیده و خودداری کنید. ایمپلنت دندان به شما در سخن گفتن بدون ترس، لغزش و اضطراب نیز کمک می کند.
  • احساس راحتی: به دلیل اینکه ایمپلنت ها، مانند پروتزهای متحرک، بخشی از دندان های شما می شوند، احساس ناراحتی نخواهید کرد.
  • بلع بهتر غذا: لغزش پروتزهای متحرک باعث دشواری در جویدن غذاها و سایر مواد خوراکی می شوند. ایمپلنت دندان که به مانند دندان های اصلی شما عمل می کنند، به شما امکان بلع غذا بدون زحمت و با اعتماد به نفس بیشتری خواهند داد.
  • افزایش اعتماد به نفس: ایمپلنت دندان با اصلاح طرح لبخند، باعث افزایش اعتماد به نفس بیشتری در شما می شود.
  • بهبود سلامت دهان و دندان: ایمپلنت دندان، به کم کردن دیگر دندان ها نیازی نداشته، و به عنوان پل میان دندان های اصلی به کار می رود. به دلیل مجاورت دندان ها با یکدیگر، دندان های اصلی، دندان های ایمپلنت شده را پشتیبانی می کنند. ایمپلنت های جداگانه دسترسی دندانها را افزایش داده و سلامت دهان و دندان را بالا می برند.
  • پایداری: ایمپلنت ها در طول سالیان و با مراقبت های ویژه  دوام خود را در برابر هرگونه سایش و اصطلاک دهان و دندان حفظ می کنند.
  • راحتی: بر خلاف پروتزهای متحرک، ایمپلنت دندان علاوه بر ثبات در محل دهان، باعث راحتی و سهولت خوردن و آشامیدن بیمار می شود.

میزان موفقیت ایمپلنت دندان

میزان موفقیت ایمپلنت دندان در بهترین کلینیک دندانپزشکی در تهران  بسته به نوع قرارگیری فک متفاوت است، اما در حالت کلی ایمپلنت دندان با مراقبت های ویژه بالای 98 درصد عملکرد موفقی داشته است.

مشکلات در ایمپلنت دندان

همانطور که گفته شد ایمپلنت دندان یک روش جراحی است که توسط دندانپزشک زیبایی انجام می گیرد. یک جراحی ممکن است برخی مشکلات و عوارضی را در پی داشته باشد که ایمپلنت دندان از این موضوع مستثنا نیست. اما شما می توانید با انجام دادن ایمپلنت دندان در کلینیک دردیس، تحت نظر دندانپزشک زیبایی با تجربه و با مهارت بالا، تمام این مشکلات را به حداقل برسانید.

برخی از مشکلات ایمپیلنت دندان که ممکن است پیش بیاید:

  • بروز عفونت در ناحیه ای که ایمپلنت دندان انجام شده است.
  • آسیب رسیدن به اعصاب
  • آسیب دیدن  پیرامون ناحیه جراحی شده ( این آسیب می تواند شامل آسیب رگ های خونی و آسیب به دندان های دیگر باشد. )
  • در حالتی که ایمپلنت دندان در فک بالای بیمار انجام گیرد، ممکن است در پی بی تجربگی جراح، سینوس های بیمار آسیب بیند.

آیا ایمپلنت دردناک است؟

بسیاری از افراد بر این باورند که ایمپلنت دندان  به دلیل استفاده از بی حس کننده های دندان نسبت به کشیدن دندان معیوب درد کمتری دارد. پس از ایمپلنت دندان، درد شدید را با استفاده از داروهای ضد درد مانند تایلنول یا ماتین کاهش دهید.

چطور از ایمپلنت مراقبت کنیم؟

ایمپلنت دندان به مانند دندان های طبیعی نیاز به مراقبت هایی مانند: مسواک زدن، استفاده منظم از نخ دندان، شست و شو با دهان شویه های انتی باکتریال و آزمایش های منظم توسط پزشک معالج دارد.

آیا همه افراد می‌توانند از ایمپلنت دندان استفاده کنند؟

در اکثر موارد، سلامت نسبی افراد می تواند آنها را به سمت ایمپلنت و یا هر گونه جراحی دهان و دندان سوق دهد. بیماران باید از سلامت لثه ،  مقدار و حجم  استخوان کافی برای نگهداری ایمپلنت برخوردار باشند. آنها مستلزم سلامت دهان و دندان و همچنین مراجعه منظم به دندان پزشک مربوطه هستند. اعتیاد به دخانیات و هرگونه اختلالات کنترل نشده، مانند دیابت و بیماری های قلبی و همچنین افراد با سابقه درمان توسط اشعه در نواحی سر و گردن، باید به طور انفرادی تحت مراقبت و نظارت پزشک قرار بگیرند. علیرغم مزایای بی شمار این نوع درمان، ممکن است برای همه افراد مناسب نباشد، در صورت لزوم با دندان پزشک خود مشورت کنید.

آِیا ایمپلنت شامل خدمات بیمه می‌شود؟

هزینه ایمپلنت دندان در دندانپزشکی در غرب تهران  درحال حاضر شامل بیمه نمی شود، اما،  پوشش آن تحت برنامه پزشکی بسته به برنامه مدون بیمه مورد نظر و دلایل از دست رفتن دندان امکان تقبل این هزینه برای افراد بسیار بالا است. جهت اطمینان از موارد بالا با پزشک مربوطه و مسئول بیمه مشورت کنید.

ایمپلنت ریشه دندان، که از تیتانیوم پیش ساخته تهیه می شود، در استخوان دندان از دست رفته قرار می گیرد. همان طور که فک زخم رو به بهبودی می رود، در اطراف ماده پیش ساخته فلزی کاشته شده و با توجه به نکات ایمنی در فضای فک جا جایگذاری می شود. زمان بهبود بین 6 تا 12 هفته می باشد.

هنگامی که ایمپلنت به استخوان فک  متصل است، یک ماده اتصال دهنده کوچک با پایه های جناحی به آن وصل  می شوند تا ضامن ایمنی دندان جدید باشند. برای ایجاد دندان و دندان های جدید، دندان پزشک مربوطه با تحت فشار قرار دادن دندانهای شما از نمونه آنها، نوع و نحوه قرار گیری قالب تهیه می کند. دندان جایگزین که آن را تاج می نامیم به پایه دندان اصلی از دست رفته متصل می شود.

به جای استفاده از یک یا چند تاج دندانی، برخی از بیماران ممکن است دارای زمینه های استخوانی،  که ایمپلنت بر روی آنها نصب شده، و پروتز متحرک را حفظ و پشتیبانی می کند برخوردار باشند.

رنگ دندان ایمپلنت شده وقرار گیری آنها بر روی پایه استخوان اصلی فک باید همرنگ دندان های موجود بوده و آنها را از هر آسیب محافظت محافظت کنیم.

چه متخصصینی مجاز هستند کار ایمپلنت دندان را انجام دهند؟

بهتر است درمورد دندانپزشکی ایمپلنت کمی سخت گیر باشیم و تمام جوانب احتیاط را رعایت کنید ، متخصصین که مجاز هستند از لحاظ قانونی کار ایمپلنت را انجام دهند در مرحله جراحی متخصصین فک و صورت هستند و در مرحله پروتز دندان هم متخصصین پروتز و دندانپزشکی ترمیم دندان هستند و همچنین دندانپزشکانی که دارای مجوز باشند و دوره های کار ایمپلنت را گذرانده باشند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
dordis

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۸ دقیقه
Call Now Button