جهت درمان ترمیمی و زیبایی دندان ها، از کامپوزیت دندان استفاده می شود. این روزه کامپوزیت طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است. ولی یکی از مسائل مهم این است که بسیاری از مردم نگران عوارض آن نیز هستند. درست است که کامپوزیت می تواند در سفید کردن دندان ها، پر کردن دندان های پوسیده و … موثر باشد، ولی می تواند همراه با عوارض نیز باشد. در این جا قصئ داریم در خصوص عوارض این روش و کم ترین آسیب های آن با مراقبت های پس از آن صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.
فهرست
عوارض کامپوزیت دندان
کامپوزیت دندان نیز مانند سایر روش های زیبایی نظیر لمینت دندان مزایا و عوارضی را به همراه دارد. در این قسمت به عوارض این روش اشاره خواهیم کرد :
احتمال شکستن کامپوزیت های دندان
با اینکه کامپوزیت های دندان ها با هر برندی استحکام بالایی دارند ولی اگر مراقبت های لازم در خصوص این کامپوزیت ها انجام نشود، می تواند سبب آسیب و شکستگی شود. در صورت خرد شدن این کامپوزیت ها هزینه های اصافی و گزاف نیز متحمل خواهید شد.
بوی بد دهان
در صورتی که کامپوزیت ها به درستی نصب نشوند و یا توسط یه دندانپزشک بی تجربه و ناکاربلد صورت بگیرد، می تواند بین کامپوزیت ها با خط لثه فاصله بیندازد و سبب گیر کردن و ماندن مواد غذایی و در نتیجه باکتری ها شود. همین امر می تواند بوی بد دهان را سبب شود.
پوسیدگی دندان ها
همانطور که در خصوص نصب نادرست کامپوزیت ها در قسمت قبل برای شما صحبت کردیم، در این قسمت به پوسیدگی دندان ها اشاره خواهیم کرد. همین نصب نادرست و استفاده از برندهای نامناسب، ارزان و بی کیفت نیز می تواند سبب پوسیدگی دندان ها شود. البته مراقبت های پس از کامپوزیت دندان نیز امری مهم است و در صورت عدم رعایت بهداشت دندان و دهان می تواند سبب پوسیدگی دندان ها شود.
تورم و کبودی لثه ها
احتمال اینکه پس از نصب کامپوزیت های دندان، تورم و کبودی به وجود اید، زیاد است. این تورم و کبودی می تواند تا دو هفته نیز ادامه داشته باشد. البته کم تر کسی است که دچار این مشکل شود. داروهای ضدالتهاب در صورت بروز این مشکل توسط دندانپزشک تجویز می شوند.
حساسیت یا آلرژی نسبت به کامپوزیت
یکی از عوارض دیگر کامپوزیت دندان که به ندرت در افراد اتفاق می افتد، آلرژی نسبت به کامپوزیت دندان است. حساسیت می تواند با علائمی همچون تورم، سوزش، تغییر رنگ لث همراه باشد. به همین دلیل دندانپزشک ممکن است کامپوزیت ها را بردارد و سپس به درمان لثه ها بپردازد.
آیا امکان کامپوزیت دندان های پوسیده وجود دارد؟
کامپوزیت دندان جهت پر کربدن دندان های پوسیده به کار می رود وی می تواتد سبب ظاهری زیبا در افراد شود. این امر به خصوص در دندان های جلویی بیش تر به چشم می آید. با این حال به دلیل مقاومت کمتر کامپوزیت در مقایسه با آمالگام و سرامیک، برای دندانهای عقبی که تحت فشار زیادی قرار دارند ممکن است آمالگام یا اینلی و یا آنلی سرامیکی توصیه شود. توجه داشته باشید اگر پوسیدگی دندان گسترده باشد و پرکردگی آن بزرگ باشد، ممکن است دندان ضعیف تر از آن باشد که بتواند لمینت را نگه دارد. در این موارد روکش کردن گزینه بهتری محسوب می شود.
راه های پیشگیری از عوارض کامپوزیت دندان
با اینکه پس از کامپوزیت دندان ممکن است عوارضی به وجود بیاید، اما می توان با رعایت یک سری نکات، از بروز هر نوع عوارضی پیشگیری کرد تا از بروز خسارت های مالی و جانی پیشگیری کرد. برخی از این کارها به شرح زیر است :
- ولین و مهم ترین عاملی که از عوارض کامپوزیت دندان پیشگیری می کند، رعایت بهداشت دهان و دندان است . بهتر است هر روز دو بار مسواک بزنید و حتما پس از مصرف هر نوع مواد غذایی از نخ دندان استفاده نمایید. دهانشویه نیز می تواند به پیشگیری از هر نوع پوسیدگی و عفونت کمک زیادی کند. ب
- انتخاب دندانپزشک متخصص ترمیمی و زیبایینسبت به انتخاب دندانپزشک و جنس مواد کامپوزیتی مرغوب، تحقیق کنید و با دقت فراوانی این کار را انجام دهید. زیرا دقت در انتخاب این موارد به شبیه تر شدن به دندان های طبیعی، نتایج مطلوب تر و رضایت بخش تر کامپوزیت کمک می کنند.
- انجام درمان های مورد نیاز قبل از نصب کامپوزیتحتما پوسیدگی های موجود بر سطح دندان ها باید قبل از شروع کار، برطرف شوند. در غیر اینصورت بعد از مدت زمان کوتاهی فرد با بیماری های لثه و مشکلات جدی تری در دهان خود مواجه می شود