ارتودنسی

فهرست

درمان توسط ارتودنسی

زمانی که روش های سنتی درمان پاسخگوی رفع  مشکلات دندان افراد نیست، بدشکلی دندان ها و استقرار نا منظم آنها را ملزم به ارتودنسي می کند. به خصوص اگر این مشکلات مربوط به عملکرد نادرست اندام های مربوط مانند: اختلال در صحبت کردن، ناتوانی در جویدن و عملکرد نادرست اندام های صورت از یک مفصل مشترک، سردرد و مشکلات مربوط به لثه باشند.

ارتودنسی ، به رفع ناهنجاری های استخوان فک وعملکرد نامناسب دندان ها می پردازد. اگر ارتودنتیست تشخیص این راه درمانی را دهد، اقدامات درمانی بر روی فک  آغاز می شود.

چه کسانی به ارتودنسی نیاز دارند؟

بزرگسالان در مواجه  با مشکلات ظاهری و نابه هنجاریهای دندان می بایست تحت درمان ارتودنسی قرار بگیرند. اما برای دانستن التزام این امر، پزشک معالج ساختار فک، دندان و لثه را در صورت نیاز مورد بررسی و معاینه قرار می دهد.

به طور معمول رشد فک در سن 16 تا 18 سالگی متوقف می شود. هنگامی که نحوه شکل گیری فک، مناسب نباشد و باعث ایجاد مشکلات زیبایی برای بیماران شود، جراحان ارتودنسی می بایست بتوانند فک  و دلخواه تغییر دهند. بدین ترتیب دندان پزشک معالج می بایست تا متوقف شدن روند رشد فک صبر کند، حتی اگر روش اتخاذ شده بهترین راه ممکن در سنین پایین تر باشد.

 

نحوه عملکرد ارتودنسی

 راه درمانی بر پایه ارتودنسی در چندین ساعت انجام می شود، و بیمار باید دست کم 2 هفته استراحت کند. از آنجا که این شیوه درمانی مراحل دشوار و عمده ای در بر دارد، افراد باید در این دوره 2 هفته  ازهرگونه فعالیت سنگین پرهیز کنند.

هنگامی که فک بهبود پیدا کرد، ممنوعیت های لازم،  و یا مصرف انواع غذا را به بیمار در قالب برنامه مدون داده خواهد شد. قالب های ارتودنسی و خطوط منظم دندانی که استفاده 6 تا 12 ماهه دارند، را از طرف پزشک معالج دریافت کرده،  و پس از آن استفاده از نگهدارنده ها و حالات  موقت جهت مراقبت های بعدی دندانی توصیه خواهند شد.

ارتودنسی-دندان

مزایای ارتودنسی چیست؟

هدیه ما به بسیاری از بیماران سلامتی و طرح لبخندی زیباست. راه درمان بر پایه ارتودنسی می تواند تمامی نا به هنجاری های فک و بد شکلی آن را بر طرف ساخته و بیماران را قادر به جویدن راحت تر انواع مواد غذایی، راحتی سخن گفتن و لبخند مطلوب تر کند. همچنین این راه درمانی برای افرادی که دچار اختلال خواب در ناحیه دهان و بینی هستند، گزینه بسیار مناسبی است.

خطرات ناشی از ارتودنسی چیست؟

با توجه به تمامی مراحل اصلی این شیوه درمان، خطرات مربوط به عمل جراحی ارتوآنتیک وجود دارد. در صورت بروز هر نوع مشکل با پزشک معالج مشورت کنید.

برای رسیدن به این نتیجه که آیا شما فرد مناسب این کار و شیوه درمانی هستید، یا نه، ارائه برنامه مدون از سوی پزشک مربوطه مورد نیاز است. در صورت مناسب بودن این راه درمانی، اهداف و دغدغه های دهان و دندان افراد مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

سیم های دندانی موقت

با شیوع بیماری های دهان و دندان و بدشکلی و فواصل دندان ها پزشکان در سراسر دنیا از روش سیم کشی موقت استفاده می کنند. اگرچه، اغلب این سیم ها استفاده 2 ساله دارند، سیم های موقت تا شش ماه مورد استفاده قرار می گیرند.

سیم های نامرئی

بزرگسالان و نوجوانان بالغ، از سیم های سنتی، مانند سیم های فلزی استفاده می کنند، اما این نوع سیم ها روز به روز جای خود را به نوع نامرئی آن می دهند. این نوع نامرئی سیم ها، با رنگ طبیعی دندان همخوانی بسیار بالایی داشته و معمولا غیر قابل تشخیص هستند.

سیم های رنگی

اگرچه نوع فلزی این سیم ها بسیار متداول هستند، نوع امروزی آنها فاقد حجم و قابل استفاده در دوران کودکی می باشد. بسیاری از آنها می توانند از طریق لیگاتورهای رنگی یا فواصل، بسته به نوع و پیچیدگی کارهای ارتودنسی، سفارشی شوند.

سیم های طلایی

افراد استفاده از این نوع سیم ها را به مدل نقره ای آن ترجیح می دهند. این روش برای افرادی که به نیکول موجود در این سیم های دندانی حساسیت دارند مناسب است.

سیم های لینگونال

این نوع سیم سفارشی بوده و  به پشت دندان های متصل میشود. افرادی خواهان این نوع سیم، تمایلی به نمایان بودن آن ندارند.

ارتودنسی-دندان-1

برداشتن سیم های دندان

این سیم های نامرئی، مانند اینویسالین، گزینه بسیار خوبی برای بزرگسالان، کودکان و نوجوانان با کمترین مشکلات ارتودنسی هستند. این سیم های دندانی متشکل از بهترین مواد بوده و به درستی بر روی دندان افراد جای می گیرد. با کشیدن این سیم ها به نحو مطلوب می توانند لبخندی زیبا به شما هدیه دهند.

دندانپزشکی دیجیتال

ارتودنسی این روزها به تکنولوژی دیجیتالی مجهز شده، که در این روش بیماران با مراقبت های ویژه تحت درمان قرار می گیرند. با استفاده از اسکن لثه و دندان پزشکان متخصص می توانند گزارش های به روز و بهتری را ارائه دهند.

شیوه درمان هورمونی

گزارش های اخیر حاکی از تاثیر طبیعی هورمون ها، در حرکت دندان ها ،می باشد که این راه می تواند بهترین راه برای متخصصین این نوع درمان باشد. هورمون ها می توانند به تنهایی و یا با همراهی دیگر هورمون ها ایجاد حرکت کرده، و یا باعث سرعت شکل گیری منظم دندان ها شوند.

مراقبت از دندان ها  و روش های درمان ارتودنسی

به منظور داشتن دندان های سالم و گرفتن نتایج بهتر از دندان های ارتودنسی شده می بایست به نکاتی توجه کنیم:

  • مراقبت های دندانی شامل:
  • مراقبت از لثه
  • مراقبت از ریشه های دندانی
  • دندان های پر شده
  • تاج های دندانی
  • دندان های ترمیم شده توسط ونیر
  • اتصال دهنده ها
  • بلیچینگ منظم دندان

درمان به روش ارتودنسی

دندان پزشک مربوطه می تواند با در نظرگرفتن برنامه های منظم و مدون،  و بدون نیاز به عمل جراحی می تواند تمامی مشکلات دندانی را برطرف کند.

چند روش بدون نیاز به عمل جراحی عبارت اند از:

  • انواع سیم های دندانی
  • نگین های رشته ای
  • ترمیم کننده و پر کننده ها
  • سایر روش های ترمیمی

منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.

با تشکر، مدیریت سایت کلینیک دردیس

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
کلینیک تخصصی دندانپزشکی دردیس

1 thoughts on “ارتودنسی

  1. سمیرا - آگوست 29, 2018 در 10:43 ق.ظ

    سلام من دندونامو یبار ارتودنسی کرده بودم اما باز فک بالام بهم ریخته می تونم دوباره ارتودنسی کنم؟

    پاسخ

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
Call Now Button