ارتودنسی فک بالا
برخی از افراد با بهم ریختگی دندان های بالایی مواجه هستند و این امر موجب کاهش اعتماد بنفس آن ها گردیده است با ارتودنسی ثابت می توان بطور کل این مشکل را برطرف کرد .
در فیلم زیر می توانید با مکانیسم ارتودنسی ثابت فک بالا آشنا شوید ، ارتودنسی ثابت دندان ها روش درمانی بسیار موثر می باشد .
در انتخاب متخصص ارتودنسی دندان خود باید بسیار دقت نمایید . کلینیک تخصصی دندانپزشکی دردیس با کادر مجرب در حوزه ارتودنسی دندان دارای سابقه بسیار درخشانی می باشد .
ارتودنسی ، به رفع ناهنجاری های استخوان فک وعملکرد نامناسب دندان ها می پردازد. اگر ارتودنتیست تشخیص این راه درمانی را دهد، اقدامات درمانی بر روی فک آغاز می شود.
هدیه ما به بسیاری از بیماران سلامتی و طرح لبخندی زیباست. راه درمان بر پایه ارتودنسی می تواند تمامی نا به هنجاری های فک و بد شکلی آن را بر طرف ساخته و بیماران را قادر به جویدن راحت تر انواع مواد غذایی، راحتی سخن گفتن و لبخند مطلوب تر کند.
راه درمانی بر پایه ارتودنسی در چندین ساعت انجام می شود، و بیمار باید دست کم 2 هفته استراحت کند.
همچنین این راه درمانی برای افرادی که دچار اختلال خواب در ناحیه دهان و بینی هستند، گزینه بسیار مناسبی است برای کسب اطلاعت بیشتر می توانید مقاله ارتودنسی دندان را مشاهده نمایید.
اصلاح طرح لبخند
زیبایی دندان ها و داشتن یک لبخند زیبا اهمیت بسیار فراوانی دارد، امروزه افراد بسیاری خواستار اصلاح طرح لبخند خود می باشند، در حوزه دندانپزشکی زیبایی روش های بسیاری ارائه شده است تا افراد بتوانند با بهره گیری از این روش ها به فرم دلخواه لبخند خود دستیابی پیدا کنند
روش های مورد استفاده در اصلاح طرح لبخند
- لامینیت دندان
- ایمپلنت دندان
- ارتودنسی
- روکش های دندانی
لمینت دندان
لمینت دندان یکی از روش های اصلاح طرح لبخند می باشد که امروزه بسیار مناسب می باشد
لمینت دندان به منظور اصلاح نامنظمی ها و رفع بدرنگی دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد . در این روش از یک لایه بسیار نازک سرامیکی یا کامپوزیتی استفاده می شود که بروی سطح دندان چسبانده می شود و با استفاده از لیزر فیکس می شود . در واقع لمینت روکشی می باشد که سطح بیرونی دندان ها را می پوشاند
درمان ریشه دندان
درمان ریشه به منظور خارج کردن عصب یک دندان و تمیز کردن آن می باشد.
در انتهای کار برای جلوگیری از ورود میکروب و باکتری به عصب دندان باید دندان را پر کنند درمان ریشه به این جهت انجام می شود که دندان را هرچند بدون عصب زنده داخل دهان داشته باشیم و در کنار آن نیز در زمان خوردن درد نداشته باشیم.
همچنین باقی ماندن دندان داخل دهان باعث حفظ زیبایی و ظاهر بیمار نیز می گردد. درمان ریشه دندان معمولاً نیازمند یک یا دو جلسه ملاقات با پزشک می باشد، اما در بعضی موارد ممکن است به علت سختی کار یک جلسه دیگر نیز به دوره درمان ریشه دندان اضافه شود.
درمان ریشه زمانی لازم می شود که پزشک تشخیص دهد ناحیه نرم بافت دندان دچار عفونت شود. این عفونت منجر به پوسیدگی دندان می گردد.
در این مواقع عکس رادیولوژی توسط پزشک تجویز می شود و عفونت ها و وضعیت دندان بیمار کامل بررسی می شود، زیرا این عکس درای اشعه ایکس می باشد و وضعیت کلی دندان و مشکلات احتمالی را نیز می توان از روی آن تشخیص داد.
علائم تشکیل عفونت دهان را می توان از روی لق شدگی دندان، درد هنگام خوردن و آشامیدن به خصوص مواد سرد و گرم و … تشخیص داد.
در صورتی که عفونت دهان پیشرفت کند، دیگر این علائم را شاهد نیستیم، زیرا عفونت به ریشه دندان رسیده و عصب دندان از بین می رود.
پس از این مشکلات دیگری متوجه دندان می شوند، از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد: ورم لثه اطراف دندان اسیب دیده، ترشح چرک از دندان، ورم صورت، درد در زمان جویدن و تیرگی دندان.
مراحل رشد دندان
رویش دندان های دائمی در فک بالا
۷ تا ۸ سالگی | دندان پیش میانی |
۸ تا ۹ سالگی | دندان پیش کناری |
۱۱ تا ۱۲ سالگی | دندان نیش |
۱۰ تا ۱۱ سالگی | دندان آسیاب برای اولین بار در دو گوشه |
۱۰ تا ۱۲ سالگی | دندان آسیاب دوم |
۶ تا ۷ سالگی | دندان آسیاب بزرگ اول |
۱۲ تا ۱۳ سالگی | دندان آسیاب بزرگ دوم |
۱۷ تا ۲۳ سالگی | دندان آسیاب بزرگ سوم یا دندان عقل |
رویش دندان های دائمی دندان های فک پایین
۶ تا ۷ سالگی | دندان پیش میانی |
۷ تا ۸ سالگی | دندان پیش کناری |
۹ تا ۱۰ سالگی | دندان نیش |
۱۰ تا ۱۲ سالگی | آسیاب کوچک اول |
۱۱ تا ۱۲ سالگی | آسیاب کوچک دوم |
۶ تا ۷ سالگی | آسیاب بزرگ اول |
۱۱ تا ۱۳ سالگی | آسیاب بزرگ دوم |
۱۷ تا ۲۳ سالگی | آسیاب بزرگ سوم یا دندان عقل |
لمینت دندان
لمینیت سرامیکی
لمینیت های سرامیکی ماندگاری و دوام بسیار بالایی دارند، با بکارگیری این نوع از لمینیت های دندانی می توانید زیبایی چشم گیری را در دندان های خود بوجود آورید . برای بکارگیری لمینیت های سرامیکی در ابتدا توسط دندانپزشک زیبایی باید از روی دندان ها قالبی گرفته شود تا به لابراتور ارسال شود ، در لابراتور مطابق با قالب گرفته شده با استفاده از مواد خاصی لمینیت های سرامیکی که استحکام بسیار بالایی دارند ساخته می شود .
قالب تهیه شده در لابراتور بروی دندان ها قرار می گیرد و در انتها با استفاده از لیزر قالب بروی دندان فیکس می شود . لازم به ذکر است که در این روش کمی دندان ها تراش داده می شود .
لمینیت کامپوزیتی
لمینیت کامپوزیتی نیاز به ساخت در لابراتور ندارد ، توسط دندانپزشک زیبایی در این روش بدون اینکه تراشی بروی دندان داده شود قالب تهیه می شود و بروی دندان قرار می گیرد
مزایای لمینیت دندان
با بکارگیری لمینیت های دندانی علاوه بر تغییر رنگ و فرم دندان می توان از پوسیدگی و خراب شدن دندان ها جلوگیری کرد .
ماندگاری رنگ لمینیت های دندانی بسیار بالا می باشد و بر خلاف ظاهر نازکی که دارند دارای استحکام بسیار بالایی می باشند .
در نوع سرامیکی بدلیل سطح شیشه ای که دارد تغییر رنگ با گذشت مدت زمان بسیار طولانی بسیار جزئی می باشد ، در واقع سطح شیشه ای سرامیک رنگ نمی پذیرد مگر با گذشت مدت زمان طولانی و رعایت نکردن مراقبت های بهداشتی.
بریج دندان
بریج (bridge) جهت درمان بی دندانی ساخته میشود، به این صورت که با قرار گرفتن روی دندان های دو طرف ناحیه بی دندان، به شکل یک پل، قسمت بی دندانی را پر میکند. در اغلب بریج ها، دو طرف محل اتصال دندان های پایه، روکش میشوند.
وقتی یک دندان کشیده می شود، احتمالا یک فضای خالی بین دو دندان ایجاد می شود. بریج برای جایگزین کردن دندان از دست رفته به کار می رود.
به این ترتیب که دندانپزشک دو دندان کناری ناحیه بی دندانی را تراش می دهد و یک پروتز که متشکل از سه دندان مصنوعی است، روی این دو دندان و ناحیه بی دندانی می گذارد (تصویر پایین).
به این صورت چیزی شبیه یک پل بین دو دندان ایجاد می شود که به آن بریج می گویند و به طور ثابت جایگزین دندان از دست رفته می شود.
همان گونه که پیداست، برای جایگزین کردن دندان ها به روش بریج، بایستی در دوطرف ناحیه بی دندانی، دندان هایی وجود داشته باشند و این دندان های پایه، باید از نظر استحکام ریشه و لثه در وضعیت مطلوب باشند.
بریج ها از جنس چینی یا سرامیک اتصال یافته به فلز و گاهی مواقع تنها چینی و یا سرامیک ساخته میشوند.
مزایای بریج
– بریج ناحیه بی دندان را پر میکند.
– بریج ظاهر دندان ها و لبخند را اصلاح میکند و جویدن و صحبت کردن را بهبود میبخشد.
– بریج از لحاظ فرم و رنگ میتواند مشابه دندان های طبیعی فرد باشد.
– بریج میتواند سالیان سال مورد استفاده قرار گیرد، به شرط آنکه بهداشت آن رعایت شود و حادثهای برای آن پیش نیاید.
ایمپلنت دندان
در ابتدا معاینات لازم انجام می گیرد تا طرح درمانی مناسبی انتخاب شود، در این مرحله از تمامی لحاظ بیمار مورد بررسی قرار می گیرد . رادیوگرافی های لازم برای تعیین اندازه و محل ایمپلنت صورت می گیرد .
در این مرحله در داخل استخوان فک توسط دندانپزشک زیبایی ایمپلنت کاشته می شود ، این مرحله دارای حساسیت بسیار بالایی می باشد و باید با دقت بالایی انجام گیرد و تاثیر تعیین کننده ای در موفقیت درمان دارد
با برش در لثه و سوراخ کردن استخوان فک ایمپلنت که یک پایه تیتانیومی به شکل پیچ می باشد در ناحیه مورد نظر جایگذاری می شود ، بعد از کاشت ایمپلنت لثه بخیه زده می شود ( در برخی از موارد در یک جلسه ایمپلنت دندان صورت می گیرد .)
برای اینکه پروتز و تاج نهایی ساخته شود نیاز به قالب گیری می باشد ، در این مرحله دندانپزشک برای ساخت پروتز و تاج نهایی در لابراتور اقدام به تهیه قالب می کند . با توجه به نظر دندانپزشک پروتزی که قرار است ساخته شود بصورت ثابت یا متحرک می باشد .
در صورتی که نیاز باشد در این مرحله بروی ایمپلنت از روکش موقت تاج استفاده می شود .
در این مرحله بعد از گذشت مدتی که به طور کامل در اطراف ایمپلنت استخوان شکل گرفت پروتز و تاج نهایی روی ایمپلنت گذاشته می شود ، پروتز هایی که در لابراتور ساخته می شوند می توانند متحرک یا ثابت و کامل یا پارسیل باشند. این مرحله نیاز به دقت بالای دندانپزشک زیبایی دارد و پروتز باید با دقت بالایی بروی ایمپلنت سوار شود . در واقع این مرحله آخرین مرحله درمان می باشد، دندانپزشک نکاتی را به بیمار گوش زد می کند که باید به آن توجه ویژه ای شود .
عصب کشی دندان چگونه انجام می شود ؟
عصب کشی یک روش درمانی برای تعمیر و حفظ یک دندان به جای کشیدن آن است که به بدی خراب شده و یا عفونت کرده است . کلمه عصب کشی از تمیز کردن درون کانال عصب یک دندان می آید . در گذشته عصب کشی معمولا دردناک بود . با پیشرفتهای دندانپزشکی و بی حسی های موضعی ، اغلب افراد درد بسیار کمی از عصب کشی حس می کنند . در حقیقت، ممکن است دردناکتر از زندگی با یک دندان فاسد شده باشد . جایگزین های عصب کشی شامل کشیدن دندان خراب و جایگزین کردن آن با ایمپلنت دندانپزشکی و یا دندان های مصنوعی است .
چرا نیاز به عصب کشی داریم ؟
دندان یک هسته نرم دارد که پالپ دندانی نامیده می شود . پالپ از تاج – قسمتی از دندان که قابل دیدن است – تا نوک ریشه دندان در لثه گسترش می یابد . پالپ حاوی اعصاب ، عروق خونی و ماده واسط است . هنگامی که یک دندان می شکند یا یک حفره عمیق پیدا می کند ، باکتری ها می توانند درون پالپ وارد شوند . اگر چنین دندانی درمان نشود ، باکتری ها و مواد فاسد شونده می توانند باعث عفونت جدی یا یک آبسه دندانی شده، پالپ را به سمت مرگ ببرند ، استخوان از مکان دندان از بین می رود. نشانه ها ممکن است شامل ورم در اطراف صورت و گردن، یک سوراخ روی دندان ، درد دندان ، خونریزی لثه و حساسیت به دما باشد.
عصب کشی چگونه انجام می شود ؟
یک عصب کشی معمولا به وسیله یک دندانپزشک عمومی یا تخصصی انجام می شود . عصب کشی معمولا در یک یا دو ویزیت انجام می شود .، اما بیشتر از یک جلسه درمانی زمانی اتفاق می افتد که درمان بعضی دندان ها دشوار است .
در ابتدا یک عکس رادیولوژی از دندان خود برای بررسی میزان گسترش خرابی تهیه می کنید . همچنین شما یک بی حسی موضعی برای کنترل درد دریافت می کنید که ممکن است اگر دندان آبسه کرده باشد، شدیدتر باشد .
سپس یک ورق پلاستیکی که سد دندانپزشکی نامید می شود درون دهان شما گذاشته می شود تا دندان را تمیز نگه دارد و از بزاق محافظت کند . فساد خارج می شود و یک ورودی درمیان تاج دندان برای دسترسی به محفظه پالپ ایجاد می شود . با استفاده از ابزار کوچک دندانپزشکی، عفونت یا پالپ بیمار خارج می شود .